De virtuele maagband: effectief afvallen onder hypnose

De virtuele maagband: effectief afvallen onder hypnose

Voedingsschema’s, keto dieet, sportschoolabonnementen of gewoon afvallen op wilskracht: veel mensen die willen afvallen hebben menig methode al uitgeprobeerd. Slechts 4% slaagt erin om blijvend gewicht te verliezen. Het merendeel worstelt met mislukte pogingen, een terugval of het jojo effect. Hebben zij een eetverslaving? Schildklierproblemen? Een gebrek aan motivatie misschien? Of is er toch meer aan de hand dan een eetprobleem alleen? Om succesvol en blijvend gewicht te verliezen dien je de onderliggende oorzaak aan te pakken. Dat is precies waar diëten ophouden, en de virtuele maagband juist begint! 

Waarom diëten niet werkt…    

Wellicht herken jij dit ook wel: Vol energie en toewijding begin je aan het dieet, om vervolgens na enkele dagen of weken door je motivatie heen te zijn en weer te vervallen in je oude patroon. Immers maakt deze motivatie al snel ruimte voor gevoelens van depressie en beperking. Waarschijnlijk eet je om negatieve gevoelens of emoties te onderdrukken, en door jezelf dat te onthouden, gaat je lichaam ertegen vechten en ga je nog meer aan eten denken!

Inderdaad!

Veel mensen denken de hele dag aan eten: juist als ze op dieet zijn! Diëten legt de focus op eten, waardoor jij er ongemerkt mee bezig bent. Bovendien krijgt eten een negatieve lading: calorieën tellen, labeltjes lezen en je afvragen of je een bepaald product wel mag eten zorgt ervoor dat jouw relatie met eten negatief wordt. Eten wordt de oorzaak van jouw overgewicht, maar dat is het helemaal niet! Het vele eten is slechts een symptoom van een onderliggend probleem.

Gevolg?

Je bent weer een faalervaring rijker en voelt je nog onzekerder dan voorheen. Wat je doet om dit vervelende gevoel te onderdrukken? Je grijpt naar koekjes of een zak chips om wat extra gelukshormonen aan te maken..En dan begin je weer van voor af aan. Het lijkt wel alsof je geen controle hebt over je patronen en steeds weer terugvalt. En dat klopt! Onze patronen worden geactiveerd door onze gedachten en overtuigingen, en hebben invloed op ons (eet)gedrag.

Wat is een virtuele maagband?

Een dieet pakt de symptomen aan (eten), terwijl de virtuele maagband (ook wel bekend als hypnotische maagband) jou helpt om de oorzaak van het probleem aan te pakken. Hij is er niet echt, maar heeft wel hetzelfde effect. Bewust weet je dat je geen echte maagband hebt, maar jouw onderbewuste gelooft dit wel. Jouw lichaam geeft jou hetzelfde voldane gevoel, maar dan zonder alle risico’s! De virtuele maagband is dus zeker geen onzin.

Voordat de virtuele maagband wordt geplaatst, gaan we in de eerste sessies aan de slag met jouw onderbewuste: wat is eigenlijk de oorzaak van jouw eetgedrag? En welke negatieve saboterende gedachten zorgen er eigenlijk voor dat jij jouw streefgewicht nog niet bereikt hebt?

Jij hebt bepaalde gedragspatronen die jou doen laten eten.

Wellicht eet jij als je niet lekker in je vel zit of wanneer je stress hebt. Of misschien heb jij al jaren de hardnekkige gewoonte om op bepaalde tijden te gaan snacken. Je hebt het eigenlijk niet eens in de gaten. Het zit ‘m in je onderbewustzijn, en daar heb je geen controle over.

Na het identificeren van jouw onderbewuste patronen, gaan we de virtuele maagband installeren. De virtuele maagband is een middel van hypnose. Dat heeft alles te maken met het onderbewuste, en niets met magische trucs of eindeloze therapieën. Het is een wetenschappelijk bewezen methode die ook voor gewichtsverlies bewezen effectief blijkt. We gaan actief aan de slag om jouw patronen te vervangen door nieuwe stimulerende en positieve gedragspatronen. Zo ligt de focus voortaan niet meer op eten en voel je niet meer de constante drang om te eten. Omdat je de oorzaak aanpakt is de kans op een jojo effect of een terugval bovendien nihil.

Eten en de hypnotische maagband

Betekent dat dat je met de virtuele maagband alles maar kan eten? Nee, natuurlijk niet. Uiteindelijk moet je ook je eetpatroon aanpassen om het gewenste gewichtsverlies te bereiken. Dit doen we echter niet via strakke schema’s of strenge regels, maar door te leren luisteren naar je eigen lichaam.

Tegenwoordig zijn er meer mensen dan ooit die kampen met overgewicht. Tegelijkertijd zijn wij veel meer eetmomenten gaan implementeren in ons dagelijks leven, en dan vooral in de vorm van ongezonde snacks.We zijn de verbinding met onze innerlijke wijsheid en intuïtie compleet verloren: we voelen niet meer aan wanneer we verzadigd zijn.

Je kunt je geest programmeren om alleen te eten als je echt honger hebt.

De hypnotische maagband helpt hierbij.

Maar om de maagband echt te laten slagen, geven we je wel een aantal richtlijnen wat betreft eten mee. Geen zorgen: je mag eten wanneer je honger hebt. Jezelf uithongeren is geen optie en is niet effectief. Je mag ook alles eten wat je wil; mits dit valt binnen de 3 eetmomenten op een dag. We gaan weg van het gewoonte eten.

Benieuwd naar ervaringen met de virtuele maagband?  Kijk dan eens op de pagina met recensies.

Groetjes,

Bianca

Waarom kiezen voor de virtuele maagband?

  • Hoge slagingskans
  • Pak het probleem bij de kern aan
  • Focus op het onderbewuste
  • Leer luisteren naar je lichaam
  • Doorbreek negatieve patronen
  • Geen jojo effect
  • Resultaat op de lange termijn
  • Minimale kans op een terugval
Over de schrijver
Reactie plaatsen