Afvallen met hypnose: doorbreek jouw patronen en overtuigingen

Afvallen met hypnose: doorbreek jouw patronen en overtuigingen

Waarom eet jij wat je eet? Wat ligt aan de basis van jouw ongezonde eetpatronen? En waarom lukt het jou niet om (blijvend) gewicht te verliezen? In tegenstelling tot wat veel mensen denken, is een constant hongergevoel of een verslaving aan eten niet de oorzaak, maar slechts een symptoom. De echte oorzaak van jouw overgewicht zit ‘m in jouw patronen en overtuigingen. En deze zijn niet altijd makkelijk te identificeren en doorgronden! De virtuele maagband is een manier van afvallen onder hypnose. Het focust dan ook op het onderbewuste, helpt jou de onderliggende problemen te identificeren en pakt jouw overgewicht bij de oorzaak aan. Juist daarom is de hypnotische maagband bij het afvallen zo enorm succesvol!

Emotie eten de baas worden

Waarschijnlijk eet jij wanneer je je gestrest voelt, en voel je je gestrest omdat je worstelt met onzekerheid of onverwerkte emoties uit het verleden. Dit uit zich dan bijvoorbeeld in een extra zoete snack tussendoor op het werk, omdat daar een bepaalde emotie (zoals bijvoorbeeld onzekerheid) getriggerd wordt. De snack is dan niet de boosdoener: de situatie die jou aanzet tot het snacken wel.

Begrijp je het verband?

Een echte maagband pakt het symptoom (eten) aan, terwijl de virtuele maagband de oorzaak aanpakt (de onderliggende problemen en emoties).

Eten uit verveling

Een andere veelvoorkomende oorzaak van overeten is verveling. Ik heb hier al eerder een blog over geschreven, want wat vertelt jouw food craving je?

Verveling is eigenlijk ook een emotie.

Het is een gevoel dat je weg wil nemen: en niet zelden is het makkelijker om even wat eten te pakken dan om op te staan en iets te gaan doen. Echter kan je deze patronen beter vervangen door iets beters. Daar is zelfvertrouwen en inzicht voor nodig: als jij gelooft dat je iets kunt, dan heb je minder snel last van verveling en zet jij jezelf makkelijker in de actiestand. Hypnose helpt je ook zeker bij dit psychologische proces: het maakt je ontvankelijker om jouw belemmerende overtuigingen om te buigen en om zo nieuwe gewoontes te ontwikkelen. De virtuele maagband zorgt er niet alleen voor dat je minder eet, maar dat je deze gewoonte vervangt door iets positiefs en productiefs. Twee vliegen in één klap dus!

Hoe werkt de virtuele maagband?

De virtuele maagband wordt ook wel de hypnotische maagband genoemd. Wanneer mensen aan hypnose denken, zien zij vaak een beeld voor zich waarin iemand in een soort slaapstand alles aanneemt wat hem of haar verteld wordt.

Dat is een groot misverstand!

Afvallen onder hypnose is niet spannend of eng: het is een manier om bij je onderbewustzijn te komen. Daardoor kom je tot nieuwe inzichten over je patronen en overtuigingen, en kan je negatieve patronen makkelijker doorbreken en vervangen. Het is wetenschappelijk bewezen en heeft een zeer hoog slagingspercentage: juist omdat je het probleem bij de kern aanpakt!

Groetjes,

Bianca

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen