Afvallen zonder dieet en pillen

Afvallen zonder dieet en pillen

Als je goed oplet in de supermarkt of drogist zie je dat er een hele industrie gebouwd is rondom gewichtsverlies. Van vetbinders tot vetverbranders, en van poeders tot gewichtsverliespillen: er is een enorm aanbod aan supplementen dat je zou helpen om snel af te vallen.

Het probleem van deze supplementen is dat ze op zichzelf geen resultaten bieden. Natuurlijk helpen sommige pillen als aansluiting op een gezonde levensstijl, of om je voedingstoffen op peil te houden. Maar uiteindelijk is het onmogelijk om alleen met pillen gewicht te verliezen. Het essentieel om ook je levensstijl aan te passen. Als het te mooi klinkt om waar te zijn, dan is het dat vaak ook!

 

Afvallen

Sommige mensen kiezen er naast pillen en supplementen voor om nog een heel strikt dieet te volgen om te helpen met afvallen. Door bijvoorbeeld een koolhydraatarm dieet te volgen (dus geen brood/pasta/rijst) zal je snel gewicht verliezen. Op de korte termijn lijkt dit dé oplossing. Toch vergeten mensen zich af te vragen of dit de beste manier is om af te vallen. Past dit wel echt in een gezonde levensstijl? Is het echt realistisch om nooit meer koolhydraten te eten?

Vaak zie je dat dit niet realistisch is en dit geen goede manier van afvallen is. Binnen een korte tijd zie je dat je te maken gaat krijgen met het gevreesde jojo effect.

 

Hoe afvallen zonder dieet en pillen?

Oké, diëten werken niet altijd op lange termijn en pillen zijn ook niet de oplossing: wat werkt dan wel?

Uiteindelijk, hoe je het ook wendt of keert: afvallen blijft een simpele rekensom. Uiteindelijk moet er meer energie (kcal) je lichaam uitgaan dan dat er binnen komt. Vanaf dat moment gaat je lichaam vet verbranden. Hoe rechtlijnig dit misschien klinkt: er zijn meerdere manieren om dit te bewerkstelligen. Gezond eten, meer bewegen, minder eten: al deze dingen zorgen ervoor dat je gewicht verliest. (Vitamine)pillen kunnen daarbij helpen, maar een groot deel moet vanuit jezelf komen.

 

Afvallen vanuit je eigen kracht

Vaak gaat afvallen mis wanneer je grijpt naar oplossingen die niet werken voor de lange termijn. Om op de lange termijn te blijven afvallen moet je een mentale knop omzetten. Een gezonde levensstijl hoort niet zwaar aan te voelen!

Hoe zet je deze mentale knop om? Daarvoor moet je kijken in je onderbewustzijn. In mijn programma help ik mensen om dat knopje te vinden.

Wil je meer weten over dit programma, en hoe ik mensen help gewicht te verliezen? Lees hier meer!

Over de schrijver
Reactie plaatsen