Kleine stapjes, zo lukt afvallen wél!

Kleine stapjes, zo lukt afvallen wél!

Je hebt twee soorten mensen als het op afvallen aankomt. Het ene soort gelooft in vergaande en ingrijpende stappen: diëten, sportschema’s, voedingssupplementen et cetera. Deze ‘alles-of-niets’-houding is populair bij veel mensen, vooral rond het begin van een nieuw jaar. Toch merken veel van deze mensen op een gegeven moment dat het niet goed vol te houden is en vervallen weer in hun oude gewoontes.

Het andere type mens kiest ervoor om af te vallen in stapjes. Deze groep mensen is beduidend kleiner dan de vorige, maar toch werkt dit op de langere termijn een stuk beter. In deze blog lees je waarom, en hoe je dit het best aan kan pakken.

 

Hoe werkt afvallen?

Afvallen heeft voor heel veel mensen alles te maken met het brein. Het is vaak geen kwestie van onwetendheid, het is een kwestie van gewoontes. Je weet in principe wat je moet doen om af te vallen maar het is moeilijk om bepaalde gewoontes die je door je leven hebt gecreëerd af te leren.

Om gezonder te leven (en dus kilo’s kwijt te raken) moet je nieuwe gewoontes creëren. Net zoals de gewoontes die je nu al hebt: dat gaat niet zomaar in een keer. Gewoontes creëren kost tijd. Dit is ook precies de reden waarom de ‘alles-of-niets’-houding of goede voornemens zo’n slecht resultaat bieden. Je probeert in één keer gewoontes te creëren, en dat is onmogelijk.

 

Hoe verander je gewoontes?

Gewoontes leven in je onderbewustzijn. Van een groot deel ben je je niet eens bewust, of word je pas van bewust nadat het een gewoonte is geworden. Het veranderen van deze gewoontes is moeilijk, ze zijn er elke dag een stukje meer ingesleten.

De virtuele maagband is de oplossing voor mensen die hun gewoontes willen veranderen. De virtuele maagband is vergelijkbaar met een ‘echte’ maagband, maar dan zonder de operatie. Je hebt minder honger, en je raakt kilo’s kwijt zonder daar ingrijpende diëten of sportschema’s voor te hoeven volgen. De maagband wordt onder hypnose aangebracht. Het voordeel van deze oplossing is dat hypnose juist verandering teweeg kan brengen op het onderbewuste niveau. Precies wat je nodig hebt om je gewoontes te doorbreken, dus.

Hier komen ook gelijk de kleine stapjes aan bod. In plaats van een plotselinge ingrijpende verandering in je leven, is de virtuele maagband gericht op kleine stapjes. Door een programma te volgen zorg je ervoor dat je jezelf de ruimte geeft om nieuwe gewoontes te creëren.

Wil je meer weten over de virtuele maagband en het veranderen van je onbewuste gewoontes? Stuur me vooral een mailtje met je vraag!

Over de schrijver
Reactie plaatsen