De oplossing om succesvol af te slanken, zit in jou!

De oplossing om succesvol af te slanken, zit in jou!

Ik zit samen met een vriendin aan een bakkie koffie, het voelt zo goed. Het lijkt wel alsof we elkaar van jongs af aan al kennen. We lachen, we laten een traan. Het voelt zo vertrouwd. Dit doen we regelmatig en ieder keer weer op een andere plek. De ene keer in de natuur met de honden, tas op de rug met koffiekan en twee bekertjes. De andere keer op een terras bij het strand. Of ’s avonds een wijntje in de stad.

Als zelfstandig ondernemers kunnen we de hele dag, de hele week wel werken. En natuurlijk pak ik vaak nog met liefde voor mijn deelnemers een paar uurtjes in het weekend erbij. 

Doordat we weten dat dit onze valkuil is, plannen we tijdens ons bakkie koffie (of wijntje) meteen de volgende datum, want anders …. voor je het weet zijn er weer twee weken voorbij. De tijd vliegt.


Verzadigingsgevoel

Tijdens onze ‘Together-time’ ontstaan met regelmaat ook serieuze gesprekken. En de afgelopen keer was "luisteren naar de signalen van je lichaam, het verzadigingsgevoel" een onderwerp. Misschien herken jij dit ook wel.

Want tijdens de gratis webinars die ik geef en wanneer ik in gesprek ga met mijn deelnemers., krijg ik vaak te horen:

"Ik vertrouw mijn lichaam niet meer" of "Ik voel het verzadigingsgevoel gewoon niet!’ en "Ik weet niet meer wat nu wel of niet goed is voor mij!"

Dat is een mensendingetje. Het komt doordat we door de media zoveel informatie krijgen. We worden overspoeld. Telkens weer die nieuwe, goedbedoelde visies. Nieuwe prikkels. Nieuwe uitdagingen. Heb jij al informatie over het Dash dieet gelezen? 

100% zeker dat je nu bijna deze blog wilt laten voor wat het is en het internet op wilt om er meer over te lezen. Heb ik gelijk? 


Laat het met rust.


Als kind

Vroeger toen je nog kind was, wist je precies wanneer je echt honger had én genoeg had. Toen was je in je hoofd niet bezig met: wat mag ik wel, wat mag ik niet? 

Je kunt dus ook de keuze maken om terug te gaan naar je eerste blauwdruk, waardoor je zoveel tijd bespaart dat je meer leuke dingen kunt doen in je leven. 

Neem bijvoorbeeld je zoon of dochter mee om te suppen (peddelsurfen).

Doe iets wat een ander gezinslid echt leuk vindt (ook als jij denkt ‘moet dat nou’). 

Of ga eens een keer lekker op een doordeweekse dag naar de Wellness, alleen, met je man of met je vrouw. In plaats van dat je weer het internet afstruint om te kijken of er nog nieuwe recepten of diëten zijn. Geen tijd voor je geliefden, maar volle focus daarop.


Signalen van je lichaam

Duik niet weer in het volgende doolhof maar bespaar tijd door gewoon te luisteren naar wat jouw lichaam je vertelt. Neem de tijd om stap voor stap het contact met je lichaam weer aan te gaan. Want alleen JIJ weet wat goed is voor jou.

De oplossing om succesvol af te slanken, zit in jou!

De klok tikt. 

De dag dat het te laat is, dat je écht geen oplossingen meer ziet is vandaag weer een dag dichterbij gekomen. Als je lichaam nu nog goed functioneert, kan dat morgen opeens anders zijn. 

In mijn basis programma leer ik je hoe je de signalen weer voelt, hoe je daarnaar luistert om die samenwerking te creëren zodat je op een gemakkelijke en leuke wijze afslankt, terwijl je er nauwelijks iets voor hoeft te veranderen.


Want waar wil jij als man of vrouw, vader of moeder je kostbare tijd in steken? In het volgende dieet? Of in een programma die jou rust en vrijheid oplevert en waar je verder niks aan hoeft te doen?


Kijk eens mee met mijn gratis webinar waarin ik meer vertel over het afslankproces. Je ontvangt 10 inzichten zodat jij de controle terugpakt over jouw (eet)gedrag. Gewoon vanuit je huiskamer, zonder dat jij een camera hoeft aan te zetten. Klik hier om je in te schrijven.


Graag tot dan,

Bianca L’abée


Over de schrijver
Reactie plaatsen