Minder eten zonder honger: simpeler dan het lijkt!

Minder eten zonder honger: simpeler dan het lijkt!

Eigenlijk komen alle methodes voor gewichtsverlies op hetzelfde neer. Het doel is om meer calorieën te verbruiken dan dat je binnenkrijgt, op dat moment zal je afvallen. Er zijn meerdere manieren om dit te doen. Denk bijvoorbeeld aan meer sporten, waarbij je dus meer calorieën verbrandt. Ook kun je gezonder eten, zodat je minder calorieën binnenkrijgt. Een andere manier is minder eten. Hierbij pas je je voedingspatroon niet zo zeer aan. Je blijft nog steeds eten wat je normaal eet, maar je eet minder grote porties. Deze manier is ideaal voor mensen die moeite hebben met beperkende diëten.

Toch klinkt dit makkelijker gezegd dan gedaan. Hoe kun je minder eten zonder honger te krijgen? Is afvallen zonder honger überhaupt mogelijk? Het antwoord is: ja!

Vezels

Vezels zijn te vinden in plantaardige producten die je lichaam niet goed kan verteren. Dit klinkt misschien negatief, maar dit heeft een positief effect op je hongergevoel door de dag heen! Vezels nemen in de maag veel meer vocht op, waardoor ze langer voor een verzadigd gevoel zorgen. Daarnaast vertragen vezels de spijsvertering, zo geeft je lichaam minder snel weer een hongerprikkel. Je vindt vezels in volkoren graanproducten, peulvruchten, noten, fruit, groente en aardappelen.

 

Water drinken

Wist je dat het lichaam moeilijk het verschil herkent tussen een hongerprikkel en een dorstprikkel? Hierdoor ben je geneigd om te eten terwijl je eigenlijk dorst had. Natuurlijk is het belangrijk om gewoon te eten als je honger hebt. Sterker nog, het is ongezond om niet toe te geven aan je hongerprikkel; je lichaam probeert je namelijk iets te vertellen! Toch kan het lonen om eerst een glas water te drinken voordat je gaat eten. Wacht een poosje, pas daarna kun je met zekerheid zeggen dat je echt honger hebt!

 

Virtuele maagband

Je bent vast bekend met een gewone maagband, een klein ‘elastiekje’ om je maag heen zodat deze kleiner is. Dit zorgt ervoor dat jij sneller een verzadigd gevoel hebt. De virtuele maagband heeft eenzelfde resultaat, zonder dat je de operatie ondergaat. Je plaatst dus niet echt een maagband, maar dankzij hypnotherapie zal je wel moeiteloos hetzelfde resultaat behalen.

De virtuele maagband is de beste manier om minder te eten zonder een hongergevoel. Het plaatsen van een virtuele maagband is ook een stuk minder ingrijpend dan een echte maagband. Op mijn website kun je meer lezen over de virtuele maagband en de behaalde resultaten met dit programma. Klik hier!

Over de schrijver
Reactie plaatsen