Het gaat nu eenmaal met ups en downs

Het gaat nu eenmaal met ups en downs

De titel van deze blog komt je misschien bekend voor. Ik reageer namelijk heel vaak op mails van deelnemers met: ‘het gaat nu eenmaal met ups en downs’. Of misschien ben je nog geen deelnemer aan mijn online programma maar heb je deze quote wel eens gehoord. In deze blog leg ik je uit waarom ik deze quote zo toepasselijk vind. 


Ups en downs

Het ups en downs verhaal speelt namelijk ook echt op dit moment in mijn leven. De laatste tijd zit ik in een ‘ren’ stand waar ik maar niet uit leek te komen. Ik krijg soms mailtjes van deelnemers waarbij het even niet lukt, waarin ze aangeven: ‘Ik sta nu al 2 weken stil’, ‘Ik had een erge terugval’. Vaak geef ik als antwoord dat het nu eenmaal met ups en downs gaat. 

Want zo is het, alles in het leven gaat het met ups en downs. Accepteer dit en zie het niet als terugval. Zie het als een proces, dit is juist de reis die we aangaan gedurende mijn online programma. We zijn samen op reis naar veranderingen en die gaat nu eenmaal met ups en downs. We willen vaak in één rechte lijn op ons doel af, maar er zitten nu eenmaal gaten en kuilen in de weg. Dit is zo, accepteer dit.


De verhuizing

Zo ook bij mij. Zoals sommige van jullie weten ben ik verhuisd. Super leuk en echt een droomhuis zoals mijn man en ik het voor ons zagen. Maar het is wel heel veel werk. We begonnen natuurlijk met het opknappen en zo goed mogelijk opleveren van ons oude huis. Dat is inmiddels twee maanden geleden en we zitten nu al een maand in ons nieuwe huis. Dan denk je: maar dan is toch alles klaar en af, nu relaxen en genieten?

De afgelopen periode heeft zich gevuld met klussen en schilderen in elk loos momentje. En dat is heel leuk hoor, hier krijg ik enorm veel voldoening van. Dus dit is helemaal prima. Maar heb ik wel een continue gevoel van rennen. Ondanks dat ik nu soms op de bank kan zitten en tv kijk, denk ik toch aan de tuin. Dit moet nog en dat moet nog. Mijn hoofd staat in de GO stand. 

En dat is logisch, op dit moment zijn we nog bezig met de schuur. Dit wordt namelijk weer mijn eigen kantoor. Wat ook weer heel leuk is, maar daardoor vermoeiend en had ik minder focus op mezelf. Minder prioriteit aan mezelf. En wandelde ik bijvoorbeeld minder lang met de hond. Ging er af en toe een tussendoor in mijn mond, riep de alcohol mij 's avonds iets te vaak. Lette ik iets minder op het water drinken en de signalen van mijn lichaam. 


Seintjes uit mijn omgeving

En zo belde vorige week zondag een vriendin op: “Heb je zin om mee te gaan wandelen?” Zin had ik zeker maar we hadden helaas al andere plannen 'klussen' dus ik kon niet. Afgelopen week sprak ik met een andere vriendin en die vroeg: “Wanneer heb je voor het laatst een lange wandeling met Mambo gemaakt?” Mijn antwoord: “Anderhalve maand geleden”. Natuurlijk heb ik echt wel met mijn hond gewandeld, maar dan het snelle kortere rondje van 20 minuten. Niet mijn lekkere lange wandeling van een uur waarbij niet alleen Mambo voldaan thuiskomt, maar ik ook. Mijn hoofd is dan opgeruimd, leeg en ik kan er weer helemaal tegenaan.

Dit zijn dus mijn seintjes, mijn omgeving geeft het aan: tijd voor mezelf. Dat is belangrijk!

Ik deel dus graag ook mijn verhaal van ups en downs met jullie. Zodat jullie hopelijk jezelf hierin kunnen herkennen en herpakken. Want het gaat nu eenmaal met ups en downs en dat is helemaal niet erg. Zo is het leven en zo zie ik het ook. We leren elke dag, ook van de valkuilen. We kunnen ons doel niet in één keer in één rechte lijn behalen, er zijn altijd hindernissen. Erken de hindernissen of de down periode, alleen dan kan je weer naar de UP!

Ik heb ook al eerder geschreven over een positieve mindset, affirmaties gebruiken om af te vallen en hoe je mindset invloed heeft op afslanken. Dus lees deze blogs ook nog even door voor meer inspiratie. 

Enne inmiddels heb ik alweer heerlijke lange wandelingen met mijn hond gemaakt, het was ook zo'n prachtig herfstweer van de week. Ik ga weer richting die up, jij ook?! Mag ik jouw seintje uit jouw omgeving zijn?

Groetjes,

Bianca

Over de schrijver
Reactie plaatsen