Thuis bewegen: Afvallen zonder sporten tijdens corona

Thuis bewegen: Afvallen zonder sporten tijdens corona

Afvallen is eigenlijk een simpele rekensom. Wanneer er meer energie binnenkomt dan er verbruikt wordt, wordt dat overschot opgeslagen in vet. Om dit tegen te gaan kun je aan twee kanten gaan werken. Je kunt ervoor zorgen dat je minder energie binnenkrijgt (minder/gezonder eten), of je kunt ervoor zorgen dat je meer energie verbruikt (sporten/bewegen).

Afvallen zonder sporten

Dat laatste is door corona heel moeilijk gemaakt. Er zijn minder plekken waar je nu echt naar toe fietst of loopt, en zelfs supermarktbezoeken probeer je te beperken tot een minimum. Het is toch heel belangrijk om in beweging te blijven. Een half uur bewegen per dag klinkt niet als heel veel, maar toch halen veel mensen dat niet zomaar. Voel je je niet geroepen om naar de sportschool te gaan, vind dan een andere manier om in beweging te blijven. Hoe kan je toch blijven bewegen, ook al zit je thuis?

Wandelen

Heb jij een parkje in de buurt waar je eventjes een half uurtje kan wandelen? Een frisse neus halen doet je sowieso goed, en wandelen is een super goede manier om wat lichaamsbeweging te krijgen. In plaats van thuis afspreken met een vriend of vriendin, kun je er ook voor kiezen om een rondje door de stad te wandelen. Scheelt ook weer dat je dan geen koekjes bij de thee eet!

Tijdens het TV kijken

Spreek met jezelf af dat je een kleine work-out doet tijdens elke reclame die je op TV ziet. Zo ben je toch elk uur 10-15 minuten bezig met thuis bewegen, zonder dat je er al te veel erg in hebt.

YouTube work-outs

YouTube work-outs zijn ongekend populair sinds de coronacrisis. En met een goede reden: thuis sporten is heel laagdrempelig. Je kan op elk moment in de woonkamer een matje neerleggen, en de instructies van een YouTube instructeur of instructrice volgen. Er zijn veel verschillende kanalen, dus gegarandeerd eentje die bij jou past!

Tijdens het werken

Werk je thuis en zit je de hele tijd achter je laptop? Overweeg eens om een fitnessbal te kopen! Dit wordt al veel gebruikt op kantoor, maar ook thuis wordt deze steeds populairder. Door te werken op een fitnessbal verbrand je onbewust calorieën. Ook door te staan tijdens het werken blijven je buik en beenspieren actief. Dat is dus een makkelijke winst!

In deze blog vind je nog meer tips over hoe je meer kan bewegen, succes!

Bij mijn online programma leg ik de focus vooral op (thuis) bewegen en minder op intensief sporten. Benieuwd naar wat mijn programma voor jou kan betekenen? Klik dan hier!

Over de schrijver
Reactie plaatsen